receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty


Hokaido salát pro Kateřinu

Soutěžní příspěvek Fotosoutěže Vegetarian.cz

autor: Josef Bábik


Ingredience::

Hokaido dyne (nebo jakakoliv jina dyne,
patizon nebo cuketa)
mrkev, mata, med, olej



Příprava:

Kus dyne nastrouhame podle toho jak nam lepe chutna na hrubem nebo jemnem struhadle (semena jsou take chutna, nemusime je vybirat, jen pokud by to nekomu vylozene vadilo), pridame 1 az 2 mrkve nastrouhane na jemnem struhadle, pridame trochu medu a promichame. Dale muzeme lehce zakapnout olejem (ja preferuji panensky slunecnicovy z tuzemske produkce, ale muze byt jakykoliv), promichame a nakonec pridame podle chuti nekolik rozdrolenych susenych listku maty nebo pokud mame cerstvou, tak par listku natrhame.

TIP: Pri servirovani se fantazii meze nekladou - jako podklad jsem pouzil tri listy z ruzickove kapusty, ale stejne by se hodil napriklad i mangold, salat, spenat atd. Na jeden list jsem dal trochu nastrouhane mrkve a zakapl medem, na druhy jsem dal trochu slunecnicovych semen (protoze je manzelka zboznuje) a na treti jsem z promichanych nastrouhanych surovin vytvaroval krasne oranzove srdce, ktere vyjadruje moji lasku. Po okraji talire jsem jeste pridal tri mala oranzova srdicka, ktera jsem vyrezal nozem z platku dyne. Tak se krome zaludku mohly najist i oci.


                               
                 


Originální receptura a foto - fotosoutěže Vegetarian.cz

© Vegetarian.cz 2000 - 2009 Šíření textů a fota je možno používat jen se souhlasem redakce. Děkujeme.